Nieuws Binnenland

Update: Hunter Douglas neemt Britse Hillarys over

Donderdag 11 mei 2017 08:51 Overnamebedrag is 300 miljoen pond.
(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas neemt de Britse verkoper van raambekledingsproducten, gordijnen en vloerkleden Hillarys over. Dit maakte de Nederlandse producent van raambekleding en bouwproducten donderdag voorbeurs bekend.
Het bedrijf betaalt 300 miljoen pond aan de huidige eigenaar, Ares Capital Corporation. De beleggingsportefeuille van Hunter Douglas ter waarde van 128 miljoen dollar zal worden geliquideerd om de acquisitie deels mee te financieren. "De rest zullen we financieren uit onze bestaande bankfaciliteiten", zei CFO Leen Reijtenbagh desgevraagd tegen ABM Financial News.
De CFO verwacht dat Hunter Douglas de overname in het derde kwartaal van 2017 kan voltooien en voorziet geen mededingingscomplicaties.
"We zetten hiermee een grote stap in de Britse retailmarkt", zei de financieel directeur, die daarbij aangaf dat Hunter Douglas hiermee de strategische focus niet verlegt naar nadruk op de consumentenmarkt. "Het was een goede kans voor een mooie prijs en die hebben we benut", zo lichtte de bestuurder toe.
Hillarys had in 2016 een omzet van 185 miljoen pond en heeft circa 1.300 werknemers in dienst.
Door de overname voegt Hunter Douglas een sterk merk voor het middensegment toe in het Verenigd Koninkrijk. Hillarys zal zelfstandig blijven opereren, het management blijft onveranderd en er zijn geen ontslagen te verwachten, aldus CFO Reijtenbagh.
Het aandeel Hunter Douglas sloot woensdag op een iets lager Damrak 0,5 procent in het rood op 73,13 euro.
Update: om toelichting CFO toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 11, 2017 02:51 ET (06:51 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed