Nieuws Binnenland

Wall Street sluit licht in het rood

Donderdag 11 mei 2017 22:26

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, maakte een opvallende duikeling na tegenvallende kwartaalcijfers. Verder gingen op Wall Street onder meer diverse retailers onderuit.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 20.919,42 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2394,44 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde eveneens 0,2 procent kwijt, op 6115,96 punten.

Snap leverde ruim een vijfde aan beurswaarde in. Het socialemediabedrijf begint moeite te krijgen met het aantrekken van nieuwe gebruikers. Snap kreeg er in het eerste kwartaal weliswaar 8 miljoen dagelijkse gebruikers bij, maar dat was veel minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.

Macy's

In de Dow waren techbedrijven ook niet erg intrek. Microsoft en Intel behoorden in de lijst tot de grootste verliezers, met minnen tot 1,2 procent.

Warenhuisketen Macy's sloot 17 procent in het rood. De verkopen zijn in het eerste kwartaal sterker gedaald dan in de markt werd verwacht. Het bedrijf boekte bovendien minder winst dan analisten hadden voorspeld, maar hield wel vast aan zijn eigen voorspellingen voor 2017.

Wells Fargo

Branchegenoot Kohl's voldeed evenmin aan de verwachtingen met zijn omzet in het afgelopen kwartaal en zakte 7,8 procent. Whole Foods Market, die ook een kijkje in de boeken gaf, won daarentegen 2,4 procent.

Verder was er aandacht voor Wells Fargo. De bank gaat komende jaren voor nog eens 2 miljard dollar in de kosten snijden. Het aandeel ging 2,2 procent omlaag.

Olie

Er was ook overnamenieuws. Telecombedrijf Verizon lijft de aanbieder van draadloze netwerken Straight Path Communications voor ruim 3 miljard dollar in. Daarmee troeft het bedrijf concurrent AT&T af, die eerder een deal sloot om Straight Path voor 1,6 miljard dollar te kopen. De koers van Straight Path ging ruim 20 procent onderuit. Verizon noteerde 0,8 procent lager en AT&T eindigde vlak.

De olieprijs toonde herstel, na de stevige opmars van woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 47,78 dollar. De prijs van Brent steeg ook 1 procent, naar 50,74 dollar per vat. De euro was 1,0866 dollar waard, tegen 1,0867 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed