Nieuws Binnenland

Update: DSM bevestigt dat bestuur Patheon bod van Thermo Fisher aanbeveelt

Maandag 15 mei 2017 14:50 Overnamebod Thermo Fisher bedraagt 35 dollar per aandeel.
(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van het Amerikaanse Patheon heeft een bod van de eveneens Amerikaanse producent van diagnostische apparatuur Thermo Fisher Scientific van 35 dollar in contanten per gewoon aandeel Patheon bij zijn aandeelhouders aanbevolen. Dit maakte DSM maandagmiddag bekend, nadat persbureau Bloomberg er eerder al melding van maakte op basis van anonieme bronnen.
DSM heeft met 48,7 miljoen gewone aandelen nog een minderheidsbelang van circa een derde in Patheon, waarin het bedrijf destijds samen met joint venture partner JLL Pasretners zijn farmaceutische activiteiten onderbracht, omdat deze niet meer als kernactiviteiten werden aangemerkt. Daarmee is met dit bod het belang van DSM 1,7 miljard dollar waard.
DSM zal zijn aandelen aanbieden, meldde het concern.
Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam sprak tegenover ABM Financial News van "een hele mooie deal" voor DSM. Hij schat de totale opbrengst, rekening houdend met de vorig jaar verkochte aandelen bij de beursgang van Patheon, op circa 2 miljard euro.
Thermo Fisher zal een tender uitschrijven om alle uitstaande aandelen van Patheon over te nemen. Volgens het Amerikaanse bedrijf is het totale bod ongeveer 7,2 miljard dollar waard, inclusief circa 2,0 miljard dollar aan schulden.
Voor de financiering van de overname heeft Thermo Fisher financieringsovereenkomsten met Goldman Sachs gesloten. Het bedrijf verwacht de financiering te kunnen doen met 5,2 miljard dollar aan schulden en 2 miljard dollar uit de uitgifte van aandelen. Thermo Fisher verwacht dat de acquisitie in het eerste volledige jaar na de overname circa 0,30 dollar per aandeel aan de winst zal toevoegen. Het bedrijf voorziet synergievoordelen van circa 120 miljoen dollar in het derde jaar na voltooiing van de overname.
De transactie zal naar verwachting eind 2017 worden afgerond, maar is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders van Patheon en toestemming van de bevoegde autoriteiten.
Op een vlak Damrak noteerde het aandeel DSM 2,9 procent hoger op 67,82 euro.
Update: om extra informatie toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 15, 2017 08:50 ET (12:50 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed