Nieuws Binnenland

Update: Albert Heijn verhoogt lonen distributiemedewerkers eenzijdig

Woensdag 17 mei 2017 11:10 Supermarktketen bereikt geen CAO-akkoord met vakbonden.
(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn heeft eenzijdig en per direct de lonen voor circa 5.000 vaste medewerkers en uitzendkrachten van zijn distributiecentra verhoogd met 1,75 procent. Dit bevestigde de supermarktketen van Ahold Delhaize woensdag desgevraagd aan ABM Financial News.
Albert Heijn besloot dinsdagavond tot deze loonstijging, nadat in de middag de onderhandelingen met de vakbonden over een nieuwe CAO wederom niet tot resultaat leidden.
Daarnaast voerde Albert Heijn enkele maatregelen in om de werkbelasting voor oudere medewerkers in de distributiecentra te verlichten.
"Onze deur blijft open voor de vakbonden, wij blijven graag met hen in dialoog", meldde woordvoerder Menno van der Vlist van Albert Heijn.
Intussen gaan de vakbonden kijken hoe groot de bereidheid onder de leden is om nieuwe stiptheidsacties of andere vormen van protest uit te voeren, zei FNV-onderhandelaar Öczan Colka desgevraagd tegen ABM Financial News. "Ons grootste bezwaar is dat Albert Heijn in een nieuwe CAO geen afspraken wil vastleggen over het behoud van vaste werkgelegenheid", zo lichtte de onderhandelaar het afbreken van het overleg toe.
Op een rood Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 0,2 procent hoger op 20,16 euro.
Update: om extra informatie en commentaar vakbond toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 17, 2017 05:10 ET (09:10 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed