*

Nieuws Binnenland

Euronext wil toegang markten versoepelen

woensdag 17 mei 2017 15:10

Maatregelen moeten herkenbaarheid beursbedrijf vergroten.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft een flink aantal maatregelen getroffen die moeten resulteren in een eenvoudigere toegang tot de beurs. Dit maakte het beursbedrijf woensdag bekend.

"Om ons aanbod te vereenvoudigen en te verduidelijken hebben we ervoor gekozen de naam van al onze markten te harmoniseren door de nadruk te leggen op het merk Euronext", aldus CEO Stéphane Boujnah van Euronext.

Het onderdeel Euronext Access omvat de vrije markt, die volgens het beursbedrijf "een toegangspoort biedt voor ondernemingen die een rudimentaire toegang tot de beurs wensen".

Binnen het onderdeel komt een nieuw compartement, genaamd Euronext Access+, bedoeld voor ondernemingen met een meer divers aandeelhouderschap die de beursnotering willen gebruiken om de zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten en zich verder te ontwikkelen inzake markttransparantie en communicatie. Volgens Euronext zal hierbij meer begeleiding voor de ondernemingen aan te pas komen.

Alternext zal verdergaan als Euronext Growth, bedoeld voor middelgrote en/of familiale ondernemingen.

De maatregelen zullen ingaan op 19 juni aanstaande. Euronext komt dan met een zogeheten geharmoniseerd systeem voor dubbele fixing op alle "op de fixing genoteerde waarden" om respectievelijk half 12 en half 5. De continue verhandelingsfase tegen de laatste koers wordt bovendien uitgebreid.

"Euronext zal een mechanisme van willekeurige veiling ontwikkelen om de volatiliteit van de effecten te verminderen en de prijsvorming veilig te stellen", aldus het beursbedrijf.

Het aandeel Euronext noteerde woensdag op een rood Damrak 0,5 procent lager op 47,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2017 09:10 ET (13:10 GMT)