Nieuws Binnenland

Flink meer winst voor verzekeraar NN Group

Donderdag 18 mei 2017 07:25

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) is er in het eerste kwartaal in geslaagd de kosten verder omlaag te brengen. Ook profiteerde het bedrijf van hogere inkomsten uit levensverzekeringen. Mede daardoor steeg de winst flink. De solvabiliteitsratio daarentegen liep licht terug, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

NN boekte een operationeel resultaat uit voortgezette activiteiten van 406 miljoen euro. Dat is een derde meer dan een jaar eerder. De nettowinst nam met meer dan 60 procent toe naar 435 miljoen euro. De kapitaalbuffer, berekend volgens de Europese solvabiliteitsrichtlijnen (Solvency II), is uitgekomen op 238 procent. In het laatste kwartaal van 2016 was dat 241 procent.

Bestuursvoorzitter Lard Friese sprak van een ,,memorabel begin'' van 2017. NN kreeg vorige maand branchegenoot Delta Lloyd vrijwel geheel in handen na een openbaar overnamebod. Daarmee is volgens de topman een goede en rendabele bestemming gevonden voor overtollig kapitaal. De overname stelt NN in staat zijn productaanbod in Nederland en België uit te breiden, aldus Friese.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed