Nieuws Binnenland

'RWE en Engie praten over alliantie'

Vrijdag 19 mei 2017 13:22

PARIJS (ANP) - Het Franse energieconcern Engie praat met zijn Duitse branchegenoot RWE over een strategische alliantie. Daarbij zouden de Fransen het meerderheidsbelang van RWE in de divisie voor hernieuwbare energie Innogy overnemen, terwijl de Duitsers een groot belang in Engie krijgen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

RWE bezit 77 procent van Innogy, waaronder ook het Nederlandse Essent valt. Het onderdeel werd vorig jaar naar de beurs gebracht. Engie zou dat belang dan overnemen, terwijl RWE een belang van ongeveer een derde in het Franse bedrijf zou krijgen. Volgens de bronnen gaat het om verkennende gesprekken en is het niet zeker dat een deal wordt bereikt.

Eerder werd door ingewijden gemeld dat Engie een overnamebod op Innogy zou willen doen. De Franse overheid is een belangrijke aandeelhouder van Engie.

Op de beurs werd het bericht door beleggers gemengd ontvangen. Het aandeel RWE ging in Frankfurt 3,6 procent omhoog en Innogy klom 4,6 procent. Engie daalde in Parijs echter met 0,8 procent.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed