Nieuws Binnenland

Aegon straalt op vlak Damrak

Maandag 22 mei 2017 11:53

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was maandag de uitblinker op een vrijwel onveranderd Damrak na bekendmaking van de verkoop van Amerikaanse verzekeringsactiviteiten. De effectenbeurzen elders in Europa lieten een wisselend beeld optekenen.

De AEX-index in Amsterdam stond richting het middaguur vrijwel onveranderd op 527,02 punten. De MidKap ging 0,1 procent vooruit tot 790,22 punten. Londen noteerde 0,3 procent in de plus, Parijs was vlak en Frankfurt verloor 0,4 procent.

Het aandeel Aegon steeg 6,3 procent bij de hoofdfondsen. De verzekeraar maakte bekend bepaalde verzekeringsactiviteiten over te doen aan herverzekeraar Wilton Re. De verkoop is in lijn met de strategische doelstelling om het kapitaal voor activiteiten in afbouw te verminderen.

Esperite

AkzoNobel won 0,3 procent in de hoofdindex. Op maandag dient bij de Ondernemingskamer in Amsterdam de zaak die is aangespannen door de activistische belegger Elliott Advisors. Akzo bevindt zich in het vizier van branchegenoot PPG Industries, maar alle overnamevoorstellen werden vooralsnog afgewezen. Elliott vindt dat Akzo op zijn minst in overleg moet gaan en wil dat de positie van president-commissaris Antony Burgmans op een speciale vergadering ter discussie wordt gesteld.

Bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 verloor Esperite meer dan 6 procent. Het stamcelbedrijf heeft opnieuw uitstel aangekondigd voor de publicatie van zijn jaarrekening over 2016 en een handelsupdate over de eerste maanden van dit jaar. De Vereniging van Effectenbezitters noemt de gang van zaken bij Esperite ,,zorgelijk".

Euro

Chemiebedrijf Clariant sprong in Zürich 8,7 procent omhoog nadat het bekendmaakte te fuseren met de Amerikaanse branchegenoot Huntsman. De Zwitsers krijgen een belang van 52 procent in het fusiebedrijf en de Amerikanen de rest. Het nieuwe fusieconcern HuntsmanClariant heeft een waarde van in totaal 20 miljard dollar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,7 procent hoger op 50,68 dollar en Brent steeg 0,6 procent tot 53,95 dollar per vat. De euro was 1,1178 dollar waard, tegen 1,1193 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed