Nieuws Binnenland

Onderzoek Nikon in Amerika na klacht ASML

Maandag 29 mei 2017 08:38 Ook Zeiss met klacht tegen Japans bedrijf.
(ABM FN-Dow Jones) In Amerika is na klachten van ASML en Zeiss een onderzoek begonnen naar het mogelijke misbruik van patenten voor de productie van digitale camera's door Nikon. Dit maakte de Amerikaanse internationale handelscommissie bekend.
ASML en het Duitse bedrijf Zeiss hebben geklaagd bij de Amerikaanse toezichthouder dat Nikon inbreuk maakt op hun patenten. De U.S. International Trade Commission verwacht binnen 45 dagen nadat begonnen is met het onderzoek een deadline te kunnen afgeven voor afronding van het onderzoek.
Hommeles
Eind april zei CEO Peter Wennink van ASML dat zijn bedrijf "vele jaren" heeft geprobeerd tot een akkoord te komen met Nikon over het wederzijdse gebruik van patenten. "Helaas heeft Nikon nooit serieus deelgenomen aan de onderhandelingen", zei de topman toen.
Nikon had eerder al een zaak aangespannen tegen ASML en Zeiss. De Japanse onderneming sprak daarbij van elf klachten en eiste dat ASML stopt met het oneigenlijk gebruik van de patenten en een schadevergoeding betaalt.
"ASML ontkent met klem dat het op enigerlei wijze inbreuk maakt op patenten van Nikon. We verdedigen ons in elke rechtszaak", zo luidde toen de reactie van het Veldhovense bedrijf op de klachten van Nikon.
Vervolgens beschuldigde ASML juist Nikon van het schenden van meer dan tien patenten van de Veldhovenaren. In eerste instantie stapt ASML, samen met partner Zeiss, naar de Japanse rechter, maar het bedrijf gaf toen ook al aan een zaak in Amerika voor te bereiden.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 29, 2017 02:38 ET (06:38 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed