Nieuws Binnenland

Bedrijven slaan handen ineen met start-ups

Dinsdag 30 mei 2017 15:23

EINDHOVEN (ANP) - Negentien grote Nederlandse bedrijven en organisaties beloven het komende jaar gezamenlijk meer dan driehonderd samenwerkingen met start-ups aan te gaan. Zo willen ze de innovatie in Nederland versnellen, werd dinsdag aangekondigd op een bijeenkomst in Eindhoven.

De toezeggingen komen onder meer van grote beursfondsen als KPN, AkzoNobel, ING, Shell, ASML en Philips. Ook de NS, het Havenbedrijf Rotterdam, Rabobank en de ANWB zijn bij het initiatief betrokken.

,,Allemaal delen ze hetzelfde uitgangspunt: door met start-ups samen te werken kun je innovatie sneller vormgeven en vertalen naar relevante producten en diensten'', aldus financieel directeur Jan Kees de Jager van KPN. Hij is tevens ambassadeur van COSTA, het samenwerkingsverband achter het initiatief.

Prins Constantijn

Samenwerken met start-ups betekent bijvoorbeeld het samen ontwikkelen van een nieuw product, of dat de grote bedrijven zich als speciale klant of distributeur aan een start-up verbinden. Er moet verder onder meer een speciale tool voor ondernemers komen die met start-ups willen samenwerken. Ook gaan de organisaties aanspreekpunten inrichten voor geïnteresseerde start-ups.

COSTA zag ongeveer een jaar geleden het levenslicht als een soort koplopersgroep voor StartupDelta, waarvan oud-eurocommissaris Neelie Kroes toen nog speciaal gezant was. Kroes is per 1 juli vorig jaar opgevolgd door prins Constantijn. Die was dinsdag ook aanwezig bij de presentatie van de plannen.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed