Nieuws Binnenland

Omzet uitzendbranche stijgt verder

Woensdag 31 mei 2017 06:52

DEN HAAG (ANP) - Uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven hebben in het eerste kwartaal 1,1 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Ook het totaal aantal uitzenduren nam toe .Het totaal aantal uitzenduren steeg in de periode met 1,4 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, aldus het statistiekbureau.

Het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,5 procent. Deze uitzenduren zijn sinds 2012 nagenoeg onafgebroken toegenomen, zo constateert het CBS. Daarentegen daalde het aantal uren in kortlopende contracten in het eerste kwartaal met 0,8 procent. In de voorgaande drie kwartalen nam de stijging van deze uitzenduren al af.

In het eerste kwartaal van 2017 groeide het aantal banen met 56.000. De grootste banengroei trad, met 19.000, opnieuw op bij de uitzendbureaus. Verder is het aantal openstaande vacatures in het eerste kwartaal gestegen met 13.000. Dat is de sterkste kwartaal-op-kwartaalstijging in ruim tien jaar tijd.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed