Nieuws Binnenland

ASR Nederland boekt beter resultaat

Woensdag 31 mei 2017 07:40 Solvabiliteit zoals verwacht stabiel.
(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft in het eerste kwartaal een hoger dan verwacht operationeel resultaat geboekt, terwijl de solvabiliteit zoals verwacht stabiel bleef. Dit maakte de verzekeraar woensdag bekend.
Het operationeel resultaat steeg met 38 procent tot 191 miljoen euro in het eerste kwartaal, dankzij lagere schades en hogere beleggingsopbrengsten bij de levensverzekeraar.
Het resultaat is fors hoger dan de 150 miljoen euro waar analisten vooraf op rekenden, wat overeenkwam met het gemiddelde over de voorgaande vier kwartalen.
Het levensverzekeringenbedrijf was goed voor een resultaat van 149 miljoen euro, 23 procent meer dan een jaar eerder, vooral door hogere directe beleggingsopbrengsten. Analisten rekenden hier op 134 miljoen.
Er zijn geen vergelijkingscijfers beschikbaar voor het eerste kwartaal van vorig jaar. De analisten rekenen op premie-inkomsten van 838 miljoen euro voor het schadebedrijf en 622 miljoen euro bij de levensverzekeraar.
De Solvency II-ratio bleef zoals verwacht stabiel, met een daling van één procentpunt tot 188 procent, vergeleken met eind vorig jaar. Een uitbreiding voor marktrisico's drukte de solvabiliteit met 5 procentpunt, wat werd gecompenseerd door het kapitaal dat de verzekeraar in het kwartaal wist te vergaren. ASR Nederland berekent zijn solvabiliteit met de standaardformule, wat een bescheidener beeld schetst van het bufferkapitaal dan bij sectorgenoten die een intern model hanteren.
De Nederlandse Staat verkleinde in april zijn belang in de verzekeraar van 50,1 procent naar 36,8 procent.
Op een verdeeld Damrak sloot het aandeel ASR Nederland dinsdag 0,3 procent hoger op 27,70 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 31, 2017 01:40 ET (05:40 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed