Nieuws Binnenland

'NXP moet opnieuw met Qualcomm om tafel'

Woensdag 31 mei 2017 10:31

SAN DIEGO (ANP) - Chipmaker Qualcomm zou het overnamebod op zijn Nederlandse branchegenoot NXP moeten verhogen. Aandeelhouders van het Eindhovense bedrijf, waaronder de activistische investeerder Elliott, vinden de huidige prijs van 110 dollar per aandeel te laag. Dat stelde persbureau Bloomberg woendag op basis van ingewijden.

Elliott zou een van minstens drie aandeelhouders zijn die de leiding wil dwingen opnieuw met Qualcomm te onderhandelen over de prijs. De Amerikanen kochten NXP vorig jaar voor 47 miljard dollar. Dat bod kon op instemming rekenen van het bestuur van NXP.

De afronding van de overname van de sinds 2006 zelfstandige chipdivisie van Philips staat gepland voor het einde van dit jaar. De transactie is de grootste ooit in de geschiedenis van de chipindustrie.

NXP wilde geen commentaar geven op het bericht. Wel verwees de onderneming naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering van eind januari, waar een overgrote meerderheid van de aandeelhouders instemde met de megaovername door Qualcomm.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed