Nieuws Binnenland

'Onzekerheid voor personeel AkzoNobel blijft'

Donderdag 1 juni 2017 12:40

UTRECHT (ANP) - Met het afzwaaien van belager PPG Industries is, volgens vakbondsbestuurder Arthur Bot van CNV, de onzekerheid voor de werknemers van AkzoNobel nog niet uit de lucht.

Hij is ,,blij'' dat PPG zijn overnamestrijd voorlopig heeft opgegeven, omdat nog erg onzeker was wat de komst van die Amerikaanse partij voor de werkgelegenheid bij Akzo zou betekenen. Maar het Nederlandse verf- en chemieconcern zelf blijft ook niet stilzitten en heeft onlangs aangekondigd de divisie speciaalchemie af te splitsen om aandeelhouders tevreden te kunnen houden.

,,Het is nog maar de vraag wat dat met zich mee gaat brengen. Dit wordt door de werknemers met argusogen bekeken'', aldus Bot, die vreest dat er hierdoor uiteindelijk ook banen verloren zullen gaan. De vakbondsman stelt nog geen enkele aanwijzing te hebben dat de plannen van Akzo zelf beter zijn voor de werkgelegenheid dan een inlijving door PPG.


Reacties

  • Dat vriend Bot maar héél goed in zijn achterhoofd houdt, dat hij beter met Nederlanders dan met Amerikanen over (behoud van) werkgelegenheid en andere werkgerelateerde zaken kan onderhandelen. Hij moet zich maar eens héél goed laten informeren door de OR van Histor nadat die in 2007 door PPG is overgenomen. Kan hij nog wat van leren....

    Henk 01 juni 2017 13:17:05

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed