Nieuws Binnenland

Wereldbank: mondiale economie zit in de lift

Zondag 4 juni 2017 22:10

WASHINGTON (ANP) - De wereldeconomie zal dit jaar naar verwachting met 2,7 procent groeien, geholpen door vooral een hogere industriële productie, meer vertrouwen in de markt en stabilisatie van de grondstofprijzen. Ook de groei van de wereldwijde handel zorgt voor een stimulans. Die voorspelling deed de Wereldbank zondag.

Ook in de rijke landen voorziet de bank verbetering, maar in beperktere mate. In doorsnee blijft de groei in de ontwikkelde economieën volgens de prognoses steken op iets minder dan 2 procent. In opkomende markten wordt een groei van 4,1 procent voorzien.

Wel waarschuwt de Wereldbank voor ,,aanzienlijke" risico's. Zo kunnen handelsbeperkingen de opleving van de wereldhandel negatief beïnvloeden. Ook kan ,,aanhoudende onzekerheid" over beleid zorgen voor een rem op investeringen en daarmee op de groei in alle delen van de wereld.

Verder wijst de Wereldbank op de ,,uitzonderlijke" rust op de financiële markten. Daarmee zouden plotselinge verschuivingen op de loer liggen, bijvoorbeeld door politieke beslissingen of door plotselinge wijzigingen in het monetaire beleid.


Reacties

  • Dat is slechts 'gevoel', en trek je dit door rolt er iets positiefs uit ja. Dat is de valkuil voor velen, waaronder Rutte met z'n 'we zijn uit de crisis'. Hou het maar gewoon op recessie/depressie, crisis,waar alles beland, de voortekenen zijn er al enkel de benaming en het daadwerkelijke mist nog...

    onbekende anoniem 05 juni 2017 12:57:58
  • Uitzondelijke rust? Mijn oma zei altijd: "Dit is de rust voor de orkaan" En ja die komt eraan maar zeker niet in positieve zin. Er zullen flinke dreunen verkocht worden die een lange echo zullen hebben. Dus effe bij de les blijven.

    smarty 05 juni 2017 08:30:14
  • daar komt een apestaartje aan! die kan de mouw flink uitspringen!!

    smarty 05 juni 2017 08:24:12

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed