Nieuws Binnenland

OESO: groei wereldeconomie trekt aan

Woensdag 7 juni 2017 11:17

PARIJS (ANP) - De groei van de wereldeconomie trekt dit jaar en volgend jaar aan, geholpen door het verbeterde vertrouwen van bedrijven en consumenten, de sterkere productie in de industrie en groeiende werkgelegenheid en handel. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag.

De organisatie rekent nu voor dit jaar op een groei van de mondiale economie met 3,5 procent en een plus van 3,6 procent volgend jaar, na een relatief zwakke groei van 3 procent in 2016. De Amerikaanse economie groeit dit jaar naar verwachting met 2,1 procent terwijl de eurozone met 1,8 procent vooruit zal gaan. De groei van de Chinese economie zwakt naar verwachting af tot 6,6 procent in 2017.

Voor Nederland voorspelt de OESO voor dit jaar een groei met 2,4 procent. Vorig jaar ging het om toename van 2,1 procent. Volgens de OESO is de private consumptie solide en blijven de investeringen door bedrijven sterk.


Reacties

  • Dat aandelenbeurzen aantrekken, of aangetrokken hebben, is voor velen een reden om aan te nemen dat economie, wereld of niet, ook aantrekken zal. Het is nu juist het omgekeerde er van… Verkeerde inschatting, behoorlijke.., van OESO!

    Ed 07 juni 2017 16:26:48
  • En de enige bijdrage van Trump is de bedrijven NIET tegenwerken. Wat Obama wel deed en Clinton zou hebben gedaan.

    WH 07 juni 2017 13:18:12
  • Help even, waar investeren de bedrijven tegenwoordig in ....... juist ja het inkopen van de eigen aandelen om de winst te "window dressen", niets minder, maar zeker ook niets meer!!

    Huhhh 07 juni 2017 12:58:02

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed