Nieuws Binnenland

Air France vreest verwarring bij stemming piloten - media

Vrijdag 9 juni 2017 18:22 Vakbond biedt niet-geaccordeerde tekst als optie.
(ABM FN-Dow Jones) Het bestuur van Air France vreest dat een stemming over de vorming van een budgetmaatschappij onder de leden van de pilotenvakbond SNPL kan leiden tot verwarring, omdat de luchtvaartmaatschappij niet akkoord is met één van de opties. Dit meldde persbureau AFP vrijdag.
De machtige Franse pilotenvakbond SNPL kondigde donderdag aan zijn leden drie keuzes te zullen voorleggen: "ja" tegen een voorstel van Air France van 28 mei, "ja" tegen een door de vakbond aangepaste tekst of "nee" tegen beide voorstellen.
Door een aangepaste tekst als optie aan te bieden, zet SNPL de deur open voor verder onderhandelen. Het Franse onderdeel van Air France-KLM liet vrijdag echter weten dat het geen aangepaste tekst zal ondertekenen en dat er geen nieuwe onderhandelingsronde zal zijn, aldus het AFP.
Air France wil een nieuwe luchtvaartmaatschappij starten met de projectnaam "Boost" en andere maatregelen treffen om concurrerender te woren. De nieuwe maatschappij zou gaan vliegen op de minst rendabele lijnen en zou gebruik maken van cabinepersoneel met soberder arbeidsvoorwaarden.
Het meningsverschil met de piloten gaat om de verdeling van de activiteit tussen Air France en het Nederlandse zusterbedrijf KLM. In eerste instantie is er bij KLM meer ruimte voor groei dan bij de Franse tak, die minder productiviteitsverbetering liet zien.
Air France belooft het aandeel in de activiteit van Air France in acht jaar tijd geleidelijk verhogen ten opzichte van KLM, tot er weer evenwicht is in 2026, maar piloten krijgen na 2022 geen boetes als zij zich niet aan die afspraken houden. Dat accepteert de Franse pilotenvakbond niet.
"Boost" zou dit najaar moeten gaan vliegen op de middellange afstanden en vanaf de zomer van 2018 ook op de lange afstanden.
Het aandeel Air France-KLM steeg vrijdag 1,6 procent op 11,15 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 09, 2017 12:22 ET (16:22 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed