Nieuws Binnenland

TMG neemt kennis van openbaar bod Talpa

Woensdag 14 juni 2017 18:55 Mediaconcern herhaalt steun bod Mediahuis en VP Exploitatie.
(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft kennis genomen van het biedingsbericht door Talpa Holding. Dit meldde het mediaconcern woensdag nabeurs.
Talpa heeft dinsdag een openbaar bod uitgebracht op alle uitgegeven gewone aandelen TMG van 6,50 euro in contanten per aandeel, wat een premie vertegenwoordigt van 87 procent op de slotkoers op 13 december 2016 van 3,48 euro, de laatste dag voordat bekend werd dat TMG besprekingen voerde met het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie over een overname.
TMG meldde woensdag dat de raad van commissarissen na eerste bestudering zijn aanbeveling en steun voor het bod van Mediahuis en VP Exploitatie handhaaft.
"Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de raad van commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is", meldde TMG in de reactie.
"In een gisteren gepubliceerd persbericht hebben Mediahuis en VP Exploitatie beide opnieuw bevestigd hun aandelen in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen. Hierdoor zal Talpa niet ten minste 50 procent van de aandelen in TMG kunnen verkrijgen. Dit minimumpercentage is door Talpa als voorwaarde gesteld voor gestanddoening van het bod", voegde TMG toe.
Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot woensdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 6,32 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 14, 2017 12:55 ET (16:55 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed