Nieuws Binnenland

Mediahuis doet bod op TMG gestand

Vrijdag 16 juni 2017 22:37

AMSTERDAM (ANP) - Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis en investeerder VP Exploitatie hebben hun bod op Telegraaf Media Groep (TMG) officieel gestand gedaan. Daarmee is dat bod van 6 euro per aandeel op het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing onvoorwaardelijk geworden.

Voor de overname is in totaal 61,38 procent van de aandelen aangemeld binnen de daarvoor aangewezen periode. Dat is eigenlijk maar ietsje meer dan de kopers eerder al in handen hadden, maar wel genoeg om het in gang gezette overnameproces verder door te voeren. Er is nu nog een zogeheten na-aanmeldingstermijn en die eindigt op 2 juli.

Ook televisiemagnaat John de Mol aast nog altijd op TMG. Zijn bedrijf Talpa, dat dik 29 procent van de aandelen bezit, kwam dinsdagavond met een formeel overnamebod van 6,50 euro per aandeel. De Mol geeft de resterende aandeelhouders tot en met 9 augustus de tijd om in te gaan op zijn bod. Hij belooft dat door te zullen zetten als hij aan minstens de helft van de stukken kan komen. De kans dat dit lukt is evenwel nihil omdat de aandelen van Mediahuis en VP Exploitatie buiten bereik blijven.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed