Nieuws Binnenland

Curatoren Imtech slepen KPMG voor rechter

Maandag 19 juni 2017 13:17

ROTTERDAM (ANP) - De curatoren van het failliete installatiebedrijf Imtech slepen KPMG voor de rechter. Het accountantsbureau weigert documenten te verstrekken die volgens de juristen van belang zijn om de oorzaken te achterhalen van de grote financiële problemen waaronder de onderneming in 2015 bezweek.

Dat staat in het zesde faillissementsverslag over Imtech dat de curatoren maandag hebben gepubliceerd. Het kort geding tegen KPMG dient woensdagochtend voor de rechtbank van Amsterdam.

Naast de relevante controledossiers willen de curatoren een ongecensureerd boetebesluit hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die legde KPMG vorig jaar een stevige boete op wegens tekortkomingen in de controle van bedrijven. Over welke ondernemingen dat gaat, is onduidelijk omdat de namen in het boetebesluit met zwart onleesbaar zijn gemaakt. De curatoren zijn er evenwel zeker van dat Imtech erbij zit.


Reacties

  • Heel goed van die curatoren. Die accountantsbureaus hebben (net als de banken) jarenlang de zaak bedonderd en (deels) onjuiste e/o onvolledige verklaringen afgegeven. Deloitte, Ernst Young, KPMG etc. zijn net zulke grote misdadigers als de banken en hebben mede de crisis van de afgelopen jaren mee veroorzaakt. Ik mag hopen dat de curatoren v.w.b. KPMG volledig inzicht krijgen, en al helemáál v.w.b. de AFM. Dit is een overheidsinstelling die JUIST openheid van zaken dient te geven, want ze staat ten dienste van en wordt betaald door de NL samenleving. Of hebben de afgelopen kabinetten Rutte wat te verbergen...??

    Henk 19 juni 2017 14:51:30

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed