Nieuws Binnenland

ECB maakt banken klaar voor harde brexit

Maandag 19 juni 2017 17:04

BRUSSEL (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) treft maatregelen om ervoor te zorgen dat Europese banken de klap van een 'harde' brexit kunnen opvangen. Ook waarschuwt de ECB voor eventuele mazen in de Europese wetgeving waar Britse banken die naar het eurogebied verhuizen eventueel gebruik van zouden kunnen maken.

Dat heeft de voorzitter van de raad van toezicht van de ECB maandag gemeld aan het Europees Parlement. De ECB heeft banken met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een ,,adequaat rampenplan" op te stellen. Verder zou de ECB gereed zijn voor ,,alle operationele gevolgen" van een verhuizing van banken van Londen naar het eurogebied.

Een harde brexit zou inhouden dat de Britten ook uit de interne markt en de douane-unie stappen. Daarmee zouden banken die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk het recht verliezen om op het Europese vasteland te opereren. De ECB denkt dat er qua regels nog wel stappen moeten worden gezet zodat voor de banken die zich waar dan ook in het eurogebied vestigen dezelfde Europese regels gaan gelden.


Reacties

  • Mooi geluid overigens, die JSF, en voor je er erg in hebt is ie weg, en het geluid ook!.. Zal toch niet, zullen ze net die ene van ons uit de lucht schieten, is net pas nog getest hierboven, zonde van zo'n leuk stuk techniek...

    Ed 20 juni 2017 00:53:02
  • Nou Ed, ik vraag me af of we die crisis wel halen. We zijn vandaag in Het Midden Oosten weer een stapje dichter bij een totale oorlog gekomen. De volgende stap is het neerschieten van een NAVO vliegtuig. Wat er dan gebeurt weten ze alleen hierboven.

    Vamalos 19 juni 2017 18:31:02
  • Unieke situatie zal zich voordoen , Brexit, de gevolgen ervan, én een financiële crisis. Zoiets maak je maar eens in je leven mee, niet dat je er blij mee moet zijn maar toch...

    Ed 19 juni 2017 17:27:43

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed