Nieuws Binnenland

Ifo: gestage groei Duitse economie

Dinsdag 20 juni 2017 10:17

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse economie zal de komende tijd gestaag doorgroeien, waarbij het groeitempo in 2018 nog iets verder zal aantrekken. Het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut Ifo meldt dat in een rapport over de Duitse economie.

De groei van de grootste economie van Europa wordt voor dit jaar geraamd op 1,8 procent en voor volgend jaar op 2 procent. Eerder werd uitgegaan van respectievelijk 1,5 en 1,7 procent. Volgens het Ifo-instituut zijn vooral de sterke consumentenbestedingen en de grote bedrijvigheid in de bouwsector aanjagers van de groei. Ook de export zal een bijdrage leveren, geholpen door de aantrekkende economie in Europa en de rest van de wereld.

De vooruitzichten voor de Duitse arbeidsmarkt blijven onverminderd goed, aldus het Ifo. Wel zal de huidige sterke stijging van de werkgelegenheid wat gaan afzwakken. De werkloosheid neemt echter nog verder af de komende tijd, denken de onderzoekers.


Reacties

  • Groeiende economien overall…, ze letten te veel op aandelenbeurzen ten tijde van schrijven rapport…. Maarja, dat economie boekje zit toch al vol met fouten, die kan er ook nog wel bij, als ie er al niet in zat..

    Ed 20 juni 2017 11:08:48

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed