Nieuws Binnenland

Philips koopt maker van hersenscanapparatuur

Donderdag 22 juni 2017 08:52

AMSTERDAM (ANP) - Philips neemt de Amerikaanse leverancier van geavanceerde hersenscanapparatuur Electric Geodesics Inc (EGI) over. Het in zorgtechnologie gespecialiseerde bedrijf betaalt daarvoor omgerekend bijna 33 miljoen euro.

Met de donderdag aangekondigde overname versterkt Philips naar eigen zeggen zijn bestaande productaanbod op het gebied van medische beeldvorming. EGI maakt apparatuur en bijbehorende software waarmee elektrische hersenactiviteit kan worden gemeten en beoordeeld, zonder dat de patiënt daar heel veel last van heeft.

Met die technologie kan Philips artsen een completer beeld bieden van de hersenen van een patiënt dan nu nog het geval is. Dat kan van pas komen bij de behandeling van een breed scala aan neurologische aandoeningen, zoals beroertes, epilepsie, hersenbeschadiging na een ongeval en de ziekte van Parkinson.

Derde kwartaal

EGI behaalde vorig jaar een omzet van 14,3 miljoen dollar (12,8 miljoen euro). Het bedrijf is gevestigd in Eugene in de staat Oregon en heeft circa negentig mensen op de loonlijst staan. Het is genoteerd aan AIM, de internationale beurs voor jonge groeibedrijven van het Londense beursbedrijf LSE.

De overname moet nog worden goedgekeurd door relevante toezichthouders en door de aandeelhouders van EGI. Philips verwacht de deal in het derde kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed