Nieuws Binnenland

Sterke opmars euro tegen dollar

Vrijdag 30 juni 2017 21:16

LONDEN (ANP) - De euro heeft in het tweede kwartaal de sterkste waardestijging tegenover de dollar gekend sinds het derde kwartaal van 2010. De Europese eenheidsmunt trok met meer dan 7 procent in waarde aan tegen de Amerikaanse munt en staat nu op het hoogste niveau in ongeveer een jaar.

De euro zit in de lift door de verwachting op de financiële markten dat de Europese Centrale Bank (ECB) voorbereidingen treft om zijn soepele monetaire beleid in te perken door de rente te verhogen. Sinds dit voorjaar ging de euro in waarde omhoog, mede door opluchting over de verkiezingen in Nederland en Frankrijk, waarbij eurokritische partijen minder presteerden dan was gedacht.

De euro noteerde vrijdag op een stand van 1,1420 dollar.


Reacties

  • Ergens aan het beging van de 90-er jaren bereikte de dollar zijn ultieme dieptepunt. f 1,81 wat neerkomt op 1,22 Dollar voor een Euro. 1 / (1,81/2,20371). Oftewel 2,20371/1,81. De verdere onderlinge schommelingen zijn vooral speculatief. Beide munten hebben naar de rest van de wereld vooral te leiden door kwantitatieve verruiming. Het bijdrukken met de virtuele geldpers. De volgende totale catastrofe, nog erger dan Griekenland, dient zich al weer aan: Frankrijk. Waar een Tell Sell verkoper de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Met volmaakt holle, financieel op geen enkele manier te onderbouwen beloften. Eerst horen we in de Eurofiele media nog een jaartje hoe geweldig hij het doet. Vervolgens desillusie, en dan de paniek. Gevolgd door een gigantische woede naar hen die gewaarschuwd hebben dat deze moedern.... niets voorstelt.

    WH 02 juli 2017 05:42:22
  • Rationele 'verklaringen' zijn wel de gemakkelijkste ja…. Maar ga er eens naar handelen, het levert je sowieso minnen op, of een compleet uit de hand gelopen positie!.. Nee, het zit 'm ergens anders wat de Euro Euro maakt, repeterende bewegingen….

    Ed 01 juli 2017 09:45:44  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed