Nieuws Binnenland

TomTom maakt deel uit van alliantie voor zelfrijdende auto's

Woensdag 5 juli 2017 07:58 Meer dan 50 partners in Chinese Apollo project.
(ABM FN-Dow Jones) In Beijing is woensdag een alliantie gepresenteerd met meer dan 50 partners, die zich gaat bezighouden met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Eén van de partners in deze Apollo alliantie is het Nederlandse TomTom, zo bleek bij de presentatie.
Het Nederlandse bedrijf gaat intelligente kaarttoepassingen leveren.
Onder de voornamelijk Chinese partners zijn autofabrikanten, leveranciers van onderdelen en ook verschillende universiteiten en Chinese overheden.
Het Apollo project staat onder leiding van het Chinese internetbedrijf Baidu.
De alliantie start in juli met het testen van zelfrijdende auto's in afgeperkte gebieden en wil eind 2020 zelfrijdende auto's operationeel hebben in steden en op snelwegen. Op dit moment zijn reeds twee testauto's beschikbaar.
"Nu Baidu toetreedt tot het kaartenproductieplatform van TomTom, creëren we een wereldwijd kaartenplatform voor producenten, leveranciers en technologiebedrijven die werken aan de toekomst van het auto rijden. We zijn ervan overtuigd dat we deze ontwikkeling kunnen versnellen met slimme partners als Baidu", zei CEO Harold Goddijn van TomTom in een toelichting.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 05, 2017 01:58 ET (05:58 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed