*

Nieuws Binnenland

AkzoNobel en Elliott in september weer in Ondernemingskamer

woensdag 5 juli 2017 14:25

Aandeelhouder wil beleid van bestuur bij afwijzen bod PPG aan de orde stellen.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel en zijn activistische aandeelhouder Elliott Advisors staan op 20 september weer in de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Dit bevestigde een woordvoerster van het concern woensdag tegen ABM Financial News.

Elliott, gesteund door een aantal andere aandeelhouders, wil dan het beleid van en het vertrouwen in het bestuur van het verf- en chemieconcern aan de orde stellen in relatie tot de wijze waarop de afwijzingen van de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries tot stand zijn gekomen.

Elliott ving op 29 mei nog bot bij de Amsterdamse Ondernemingskamer. Daar had de activistische aandeelhouder geëist dat AkzoNobel een bijzondere aandeelhoudersvergadering moest uitschrijven met als enige agendapunt het ontslag van president-commissaris Antony Burgmans. De Ondernemingskamer wees dit verzoek van Elliott toen af.

"Toen heeft de Ondernemingskamer aangegeven op een later tijdstip te behandelen of het verzoek van Elliott gerechtvaardigd zou zijn om verder onderzoek te doen naar het gevoerde beleid bij het afwijzen door AkzoNobel van het overnamevoorstel van PPG Industries. Die vervolgbehandeling zal nu op 20 september plaatsvinden, nadat is vastgesteld dat dit een voor alle partijen acceptabele datum is", zei directiewoordvoerster Diana Abrahams desgevraagd.

Intussen heeft eigenaar Paul Singer van Elliott zijn belang en stemrecht in AkzoNobel vergroot van 3,25 naar 5,01 procent, zo bleek op 9 juni uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Tijdens de zitting van de Ondernemingskamer op 22 mei in Amsterdam meldde de advocaat van Elliott overigens dat het belang van Elliott in AkzoNobel op dat moment bijna 4,9 procent was. Daarmee zat de aandeelhouder nipt onder de AFM-meldingsgrens van vijf procent.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag 0,5 procent in de plus op 77,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 05, 2017 08:25 ET (12:25 GMT)