Nieuws Binnenland

Beter Bed boekt hogere kwartaalomzet

Vrijdag 14 juli 2017 08:26 Beddenverkoper boekt conform verwachting hogere omzet.
(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van 2017 de omzet zien stijgen, ondanks dat het warme zomerweer invloed heeft gehad op de bezoekersaantallen. Dit maakte de beddenverkoper vrijdag voorbeurs bekend.
De netto-omzet van Beter Bed steeg in het tweede kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News hielden rekening met een stijging van 5,8 procent tot 95,0 miljoen euro. Exclusief de overname van Sängjätten nam de omzet afgelopen kwartaal met 2,9 procent toe.
In Duitsland, veruit de grootste markt voor Beter Bed, liet de omzetontwikkeling ten opzichte van van de voorgaande kwartalen een verbetering zien, meldde het concern uit Uden. De identieke omzet in vergelijkbare winkels daalde evenwel in het tweede kwartaal nog steeds, en wel met 0,9 procent ten opzichte van een daling van 1,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale Duitse omzet daalde in het tweede kwartaal uiteindelijk met 0,4 procent.
In Nederland steeg de kwartaalomzet met 6,1 procent. De orderinstroom in vergelijkbare winkels nam toe met 13,1 procent. Het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid bleven "onverminderd hoog", aldus Beter Bed.
Zwitserland, Spanje en België toonden in het tweede kwartaal sterke omzetgroei, maar in Oostenrijk was de omzetontwikkeling vlak ten opzichte van vorig jaar.
De orderportefeuille van Beter Bed bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 19,8 miljoen euro en kwam daarmee 3,1 procent hoger uit dan voorgaand jaar.
Het huidige totaal aantal eigen winkels bedroeg eind juni 1.194.
Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een groen Damrak 2,9 procent hoger op 16,15 euro. Op 30 augustus volgen de definitieve kwartaalcijfers.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 14, 2017 02:26 ET (06:26 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed