Nieuws Binnenland

Topman Beter Bed vertrekt

Vrijdag 14 juli 2017 17:25 CEO verlaat onderneming per november.
(ABM FN-Dow Jones) Ton Anbeek verlaat per 1 november dit jaar Beter Bed. Dit kondigde de beddenverkoper uit Uden vrijdagmiddag kort voor het sluiten van de beurs aan.
"Sinds 1 maart 2010 ben ik CEO van Beter Bed Holding N.V. Het was voor mij een moeilijke beslissing de groep te verlaten, maar na ruim 7 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging", zo verklaarde Anbeek.
De raad van commissarissen van Beter Bed zei het besluit van Anbeek te betreuren, maar te respecteren. Een zoektocht naar een opvolger zal spoedig worden gestart.
Vrijdag voorbeurs maakte Beter Bed de omzetcijfers over het tweede kwartaal bekend. De netto-omzet van Beter Bed steeg in het tweede kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News hielden rekening met een stijging van 5,8 procent tot 95,0 miljoen euro. Exclusief de overname van Sängjätten nam de omzet afgelopen kwartaal met 2,9 procent toe.
In Duitsland, veruit de grootste markt voor Beter Bed, liet de omzetontwikkeling ten opzichte van van de voorgaande kwartalen een verbetering zien, meldde het concern uit Uden. De identieke omzet in vergelijkbare winkels daalde evenwel in het tweede kwartaal nog steeds, en wel met 0,9 procent ten opzichte van een daling van 1,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale Duitse omzet daalde in het tweede kwartaal uiteindelijk met 0,4 procent.
De orderportefeuille van Beter Bed bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 19,8 miljoen euro en kwam daarmee 3,1 procent hoger uit dan voorgaand jaar.
Op een groen Damrak werd het aandeel Beter Bed, kort voor het sluiten van de handel, 2,4 procent lager verhandeld op 15,76 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 14, 2017 11:25 ET (15:25 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed