*

Nieuws Binnenland

AkzoNobel breidt productiecapaciteit in Ningbo verder uit

dinsdag 18 juli 2017 11:06

Bedrijf gaat meer peroxide produceren.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel gaat de productiecapaciteit van zijn fabriek voor organische peroxiden in het Chinese Ningbo verder uitbreiden. Dit maakte het verf- en chemieconcern dinsdag bekend.

De productiecapaciteit van deze fabriek van de divisie Specialty Chemicals, die in oktober vorig jaar van start ging, wordt nu al met 40 procent uitgebreid, maar zal in de toekomst mogelijk verdubbeld worden. Het zogeheten dicumyl peroxide dat hier wordt geproduceerd, wordt gebruikt als grondstof voor de productie van polymeren.

"Deze uitbreiding stelt ons in staat om verder te groeien en onze positie als marktleider in de productie van organische peroxiden te versterken", zei directeur Johan Landfors van de Polymer Chemistry-divisie van AkzoNobel.

De polymeren die met de organische peroxiden van AkzoNobel worden geproduceerd worden onder meer gebruikt in schoenzolen en elektriciteitskabels.

Naast de uitbreiding Ningbo bouwt AkzoNobel ook een nieuwe fabriek voor de productie van organische peroxiden in Tianjin, om aan de groeiende vraag in China te kunnen voldoen.

Op een wisselend Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel 0,3 procent lager op 78,28 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 18, 2017 05:06 ET (09:06 GMT)