Nieuws Binnenland

ECB handhaaft beleid

Donderdag 20 juli 2017 14:06

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn monetaire beleid vooralsnog onveranderd. Dat betekent dat de rentetarieven in de eurozone op hun historisch lage niveaus blijven en dat de omvang van het opkoopprogramma blijft staan op 60 miljard euro per maand.

De herfinancieringsrente blijft 0 procent, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de centrale bank. De depositorente blijft min 0,4 procent, waardoor banken geld toeleggen op de middelen die ze bij de ECB stallen. Het opkoopprogramma van schuldpapier loopt in principe door tot eind dit jaar, maar kan worden verlengd of uitgebreid als de ECB te weinig voortgang ziet richting zijn voornaamste doelstelling: een inflatie van net geen 2 procent.

Op de financiële markten was al verwacht dat de centrale bank nu pas op de plaats zou maken. ECB-president Mario Draghi geeft later in de middag een persconferentie. Mogelijk kan hij dan voorzichtig hinten op een geleidelijke afbouw van het stimuleringsbeleid.


Reacties

  • Rente, je denkt toch zeker niet dat de ECB daar iets over te zeggen heeft, laat staan invloed op heeft… Even te gemakkelijk gedacht van ECB….

    Ed 20 juli 2017 14:35:47  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed