Nieuws Binnenland

Euro omhoog na woorden Draghi

Donderdag 20 juli 2017 17:36

FRANKFURT (ANP) - De euro steeg donderdag naar het hoogste niveau tegenover de dollar in bijna twee jaar. Dat gebeurde na opmerkingen van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), dat in het najaar zal worden gepraat over een eventuele afbouw van het stimuleringsbeleid.

De euro noteerde aan het einde van de middag een stand van 1,1634 dollar. Draghi zei in een toelichting op het rentebesluit dat het beleidsbepalende comité van de ECB bij de vergaderingen in het najaar zal overleggen of het opkoopprogramma voor schuldpapier geleidelijk zal worden afgebouwd. Investeerders denken dat volgend jaar die afbouw kan gaan beginnen.

Overigens staat de dollar onder druk door de onzekerheid op de financiële markten over de haalbaarheid van de politieke plannen van de Amerikaanse president Donald Trump. Maandag moest Trump nog een gevoelige nederlaag incasseren. Zijn zorgwet kwam niet door de Senaat omdat er geen Republikeinse meerderheid voor was.


Reacties

 • En het was nou juist de bedoeling dat zijn beleid ervoor zou zorgen dat de Europese economie een boost zou krijgen door een goedkope Euro. Wat kan die man zich toch steeds vergissen, laat hij nou eens met pensioen gaan en ophouden met nonsens verkondigen en laten wij nou eens ophouden door naar zijn beleid en prognoses te blijven luisteren ...... pfffff

  Ha,ha,ha, 20 juli 2017 18:39:24
 • Euro omhoog na woorden Draghi....... hoe is het in godsnaam mogelijk...??????

  Henk 20 juli 2017 18:25:45
 • handel en wandel van de dollar zwakt af dat is duidelijk. Amerikanen willen goedkopere dollar zodat op deze manier meer verkocht Word in de export en industrie op te krikken. Afgelopen tijden was europese industrie goedkoop t.o.v. USA Financials USA geven zwakke cijfertjes. En zal mij niks verbazen dat dit zelfs minder is zoals ze bekend maken (zoals altijd) he moet mooi blijven. Maar echt mooi is het zeker niet. Zoals ik maanden geleden aangaf financials over gewaardeerd. We wachten op de klap hahahaha. Zoals een kleuter krijgen ze een draai om de oren.

  smarty 20 juli 2017 18:24:30
 • 1,1634, daar heeft Draghi niets mee te maken, net als dat ie niets te maken heeft, of zal hebben met, 1,1452…. Maargoed, alles moet een verklaring hebben natuurlijk!..

  Ed 20 juli 2017 18:03:32

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed