*

Nieuws Binnenland

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Philips Lighting

dinsdag 25 juli 2017 08:51

Koersdoel naar 41,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 40,00 naar 41,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zagen het aandeel onder druk staan na publicatie van de recente kwartaalcijfers, hetgeen volgens de marktvorsers in het licht van drie positieve ontwikkelingen enigszins onterecht is.

Zo laat een snellere LED-groei een herwonnen marktaandeel zien en trekken de marges op jaarbasis verder aan, zelfs met afgenomen omzetcijfers, aldus Goldman Sachs. Ook opmerkingen van het bedrijf zelf over de groeiversnelling binnen de tak Professional en Home worden door de Amerikaanse zakenbank als positief gezien.

Volgens de marktvorsers is er voor Philips Lighting ruimte voor verdere resultaatverbetering in de tweede jaarhelft, waarbij de bedrijfsconsensus overtroffen kan worden. Toch is er tegen de huidige koers een winstdaling (EBIT) van 14 procent ingeprijsd, zo merkte Goldman Sachs op. Daarmee lijkt de markt geen potentie te zien in het snijden van kosten ofwel te mikken op een verlies van marktaandeel, hetgeen niet rijmt met de recente ontwikkelingen binnen Lampen en LED, aldus de analisten.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Philips Lighting 1,1 procent lager op 30,51 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 25, 2017 02:51 ET (06:51 GMT)