Nieuws Binnenland

Minder winst voor Arcadis

Donderdag 27 juli 2017 07:50 Noord-Amerika weer terug naar groei.
(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft minder winst behaald in het tweede kwartaal van 2017, maar ziet wel enige tekenen van verbetering. Dit maakte het internationale advies- en ingenieursconcern donderdag voorbeurs bekend.
Volgens de kersverse CEO Peter Oosterveer beginnen maatregelen die werden gelanceerd onder leiding van interim CEO Renier Vree effect te sorteren. Die waren vooral gericht op het verminderen van werkkapitaal en het versimpelen van de organisatie. Oosterveer zei dat de Noord-Amerikaanse activiteiten weer groei lieten zien na drie jaren van dalingen, maar Arcadis bleef voorzichtig over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en Brazilië.
De nieuwe topman is van plan om op 21 november van dit jaar een strategische update bekend te maken.
In het Midden-Oosten heeft Arcadis te kampen met achterstallige betalingen die op het werkkapitaal drukten. Het netto werkkapitaal verbeterde evenwel maar marginaal. Afgezet tegenover de omzet was het werkkapitaal aan het einde van het tweede kwartaal 19,3 procent, tegenover 19,9 procent aan het einde van het tweede kwartaal in 2016.
De vrije kasstroom verbeterde als gevolg van de geïnde rekeningen en was 34 miljoen euro positief, waar dit een jaar terug nog 10 miljoen euro negatief was. Eind juni bedroeg de nettoschuld 514 miljoen euro, tegenover 587 miljoen eind juni 2016.
Resultaten
Arcadis boekte een operationeel bedrijfsresultaat (EBITA) van 44 miljoen euro, 5 procent minder dan een jaar geleden. De marge daalde van 7,3 naar 7,0 procent. De bruto-omzet bleef vrijwel gelijk op 830 miljoen euro.
Over de eerste zes maanden daalde de omzet met 2 procent en de operationele EBITA met 7 procent naar 90 miljoen euro. De netto operationele winst daalde in het eerste halfjaar met 14 procent van 55 miljoen naar 47 miljoen euro.
Het orderboek bedroeg 2,2 miljard euro aan het einde van het halfjaar. Een jaar eerder stonden er voor 2,3 miljard euro aan omzet in de boeken. Orders namen volgens Arcadis met name toe in Noord-Amerika, het Verenigde Koninkrijk, continentaal Europa, Azië en Australië, maar daalden in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en bij dochterbedrijf CallisonRTKL.
Arcadis maakte donderdag tegelijkertijd E2 ManageTech over te hebben genomen, voor een onbekend bedrag. Het concern is actief in Amerika en Canada en heeft ruim 50 mensen in dienst.
Het aandeel Arcadis sloot woensdag 1,2 procent hoger op 15,46 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 27, 2017 01:50 ET (05:50 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed