Nieuws Binnenland

Meer winst voor bierbrouwer Heineken

Maandag 31 juli 2017 07:39 Autonome omzetgroei van bijna 6 procent.
(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft zoals verwacht in het eerste halfjaar van 2017 een hogere winst op een gestegen omzet behaald. Dit maakte de bierbrouwer uit Amsterdam maandag voorbeurs bekend.
"We hebben in het eerste halfjaar sterke resultaten geleverd, waarbij alle vier regio's positief hebben bijgedragen aan autonome volumegroei, omzet en operationeel resultaat", zei bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer in een toelichting op de cijfers.
"Europa leverde een goede prestatie, het momentum bleef sterk in de Amerika's en Azië/Pacific, en de resultaten verbeterden in Afrika, Midden-Oosten & Oost-Europa, ondanks aanhoudend moeilijke marktomstandigheden", voegde de topman toe.
Heineken realiseerde in het eerste halfjaar autonoom een 11,8 procent hoger bedrijfsresultaat van 1,81 miljard euro en een met 6,0 procent gestegen nettowinst voor bijzondere posten van 1,04 miljoen euro op een 3,8 hogere halfjaaromzet van 10,5 miljard euro. De operationele en netto winstcijfers zijn exclusief bijzondere posten en amortisatie, ofwel beia.
Autonoom bleef de omzet per hectoliter gelijk op 91 euro, terwijl de omzet autonoom met 5,7 procent groeide.
De uiteindelijke netto halfjaarwinst steeg met 48,6 procent van 586 miljoen naar 871 miljoen euro, waarbij de winst vorig jaar werd geraakt door een afschrijving op de activiteiten in de Democratische Republiek Congo van 233 miljoen euro.
Analisten hadden gemiddeld gerekend op een geconsolideerd biervolume van 99,8 miljoen hectoliter, een halfjaaromzet van 10,32 miljard euro en een operationeel resultaat van 1,75 miljard euro. Hun verwachting voor de winst voor bijzondere items bedroeg 1,04 miljard euro en er werd uiteindelijke nettowinst van 918 miljoen euro voorzien.
Heineken kwam in de eerste zes maanden uit op een geconsolideerd biervolume van 101,3 miljoen hectoliter, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Autonoom betekende dit een toename van 2,6 procent.
Outlook
Heineken verwacht voor het hele jaar een verdere groei van autonome omzet en winst. De brouwer herhaalde voor de middellange termijn een margegroei van circa 40 basispunten per jaar te voorzien.
Het aandeel Heineken sloot vrijdag een procent lager op 88,35 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 31, 2017 01:39 ET (05:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed