Nieuws Binnenland

Heineken hekkensluiter in hogere AEX

Maandag 31 juli 2017 09:55

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese aandelenbeurzen krabbelden weer wat op na de verliezen van voor het weekeinde. Het aandeel Heineken daalde op het Damrak na publicatie van resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 526,51 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 799,76 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,5 procent.

ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,5 procent. Kredietbeoordelaar Fitch is positiever gestemd over het staalconcern. Het bureau verhoogde de outlook voor de kredietwaardigheid van stabiel naar positief.

Heineken

Bierbrouwer Heineken stond onderaan met een min van 1,1 procent. Het concern verkocht in het eerste halfjaar meer bier en zag de winst en omzet stijgen. De solide resultaten en de goede prestaties van het aandeel in de afgelopen tijd vormen volgens sommige analisten echter een mooi moment om wat winst te nemen.

In de MidKap ging beursintermediair Flow Traders aan kop met een plus van 2,5 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

ASMI

ASMI daalde 0,4 procent. Grootaandeelhouder Eminence Capital wil dat de chiptoeleverancier zijn gehele belang in het Aziatische ASM Pacific Technology (ASMPT) verkoopt. Volgens Eminence zijn er risico's verbonden aan die deelneming, zonder dat ASMI daar zelf controle over heeft.

HSBC won ruim 3 procent in Londen. De Britse bank heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar flink zien groeien. De grootste bank van Europa gaat ook voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Het is het derde inkoopprogramma van het financiële concern in een jaar tijd.

Sanofi

In Parijs klom Sanofi 2,1 procent. De Franse farmaceut is iets gunstiger gestemd over de resultaten voor de rest van het jaar, geholpen door een sterke vraag naar vaccinaties en medicijnen voor multiple sclerose. Daardoor denkt het concern dat de winst dit jaar waarschijnlijk toch niet zal dalen.

De euro was 1,1739 dollar waard, tegen 1,1753 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 49,94 dollar. Brentolie werd ook 0,5 procent duurder, op 52,78 dollar per vat.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed