Nieuws Binnenland

DSM positiever over 2017

Dinsdag 1 augustus 2017 07:33

AMSTERDAM (ANP) - Speciaalchemiebedrijf DSM heeft in het eerste halfjaar hogere resultaten behaald. De producent van voedingsingrediënten, vitamines en specialistische materialen verhoogt zijn verwachting voor de winst in heel 2017.

Het bedrijf rekent nu voor heel 2017 op een toename van het bedrijfsresultaat met dubbele cijfers. Eerder werd op een hoog enkelcijferig groeipercentage gerekend. Daarnaast zal het rendement op investeringen hoger uitvallen dan eerder gedacht.

De omzet klom in de eerste zes maanden op jaarbasis met 11 procent tot 4,3 miljard euro en het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met 16 procent omhoog tot 721 miljoen euro. DSM verkocht zowel bij de divisie Nutrition als bij Materials meer producten tegen hogere prijzen. Bij Nutrition nam het volume met 5 procent toe en gingen de prijzen met 1 procent omhoog. Bij Materials was sprake van een volumegroei met 8 procent en 5 procent hogere verkoopprijzen.

Onzeker klimaat

Topman Feike Sijbesma sprak van een zeer sterke eerste helft van het jaar, waarbij DSM beter presteerde dan de markt. Volgens de bestuursvoorzitter ligt het bedrijf duidelijk voor op de doelstellingen in het strategische plan voor de periode tot en met 2018 en ligt de onderneming op koers met haar kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen.

Overigens stelt Sijbesma dat er nog steeds sprake is van een onzeker economisch klimaat.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed