Nieuws Binnenland

DSM realiseert hogere winst op gestegen kwartaalomzet

Dinsdag 1 augustus 2017 07:47 Chemieconcern verhoogt outlook voor hele jaar.
(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het tweede kwartaal een gestegen en licht beter dan verwachte winst op een hogere omzet gerealiseerd en heeft zijn outlook voor het hele jaar verbeterd. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van het chemieconcern uit Heerlen.
"Ons positieve momentum heeft zich voortgezet. Het tweede kwartaal was weer een erg goed kwartaal. Halverwege de uitvoering van ons Strategy 2018 plan liggen we goed voor op al onze doelstellingen. Alle divisies leveren hun groei-initiatieven, die ons helpen beter te presteren dan de markt gemiddeld", zei bestuursvoorzitter Feike Sijbesma ter toelichting.
De kwartaalomzet steeg met 8 procent naar 2,16 miljard euro, waarbij het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) 15 procent hoger was op 376 miljoen euro en de aangepaste nettowinst 30 procent steeg van 135 miljoen euro een jaar geleden naar 175 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.
Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet uit voortgezette activiteiten van 2,14 miljard euro, een aangepast bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten van 355 miljoen euro en een nettowinst van 171,2 miljoen euro voorzien.
Bij de de grootste divisie Nutrition, met voedingssupplementen voor mens en dier, steeg de omzet met 8 procent tot 1,38 miljard euro en was het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) 14 procent hoger op 271 miljoen euro.
Bij Performance Materials, dat verschillende kunststof materialen produceert, steeg het aangepaste bedrijfsresultaat 9 procent naar 128 miljoen euro op een 13 procent hogere omzet van 725 miljoen euro.
Outlook
DSM verhoogde de in februari en april uitgesproken verwachting voor heel 2017. Daarbij stuurt het concern nu aan op een dubbelcijferige groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA), waar dat eerst hoog enkelcijferig was, en op een stijging van het rendement op kapitaalsinvesteringen (ROCE) met 100 basispunten, waar dat tot nu toe dubbelcijferig in basispunten gemeten was.
DSM zal een interim dividend van 0,58 per aandeel betalen. Het aandeel DSM sloot maandag 0,6 procent hoger op 62,38 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 01, 2017 01:47 ET (05:47 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed