Nieuws Binnenland

Spaarrente Rabo en ING naar 0,1 procent

Donderdag 3 augustus 2017 12:55

AMSTERDAM (ANP) - Grootbanken ING en Rabobank verlagen hun spaarrente naar 0,1 procent. Daarmee volgen de banken het voorbeeld van branchegenoot ABN AMRO. Die bank zette de spaarrente onlangs ook al op 0,1 procent. De verlaging bij ING gaat donderdag in. Rabobank past zijn renteniveau per 10 augustus aan.

Dat de banken de rentes verder verlagen mag geen verrassing zijn. Dat heeft vooral te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die heeft de afgelopen jaren flink gesleuteld aan zijn rentetarieven om de economische groei in Europa aan te jagen.

Het is volgens kenners een kwestie van tijd alvorens grote banken zullen besluiten de spaarrente op nul te zetten. In Nederland was Triodos Bank de eerste bank die daartoe besloot. In andere landen in Europa zijn al enkele banken waar consumenten moeten betalen om geld op hun bankrekening te zetten.


Reacties

 • allemaal oplichters zijn het en de hypotheek rente maar kunstmatig hoog houden.laten ze die dan ook verlagen naar b.v.0,5 op de 10 jaars

  sjakie 03 augustus 2017 21:53:16
 • Ach ja, er valt sowieso al niet te sollen met de belastingdienst en wat er aan cash aanwezig is zal inderdaad opgenomen moeten worden, kom je in ieder geval in het begin de crisis nog een beetje door… Spaarrente…dat is geen issue om mee bezig te zijn, het is maar iets kleins. Maar het geeft wel aan waar het naar toe gaat, dat dan weer wel….!

  Ed 03 augustus 2017 21:31:22
 • Als ik rente moet gaan betalen over mijn spaargeld, dan neem ik de hele zooi contant op.... Verdwijnt het ook uit het zicht van de fiscus...

  Henk 03 augustus 2017 16:48:25
 • Ongelofelijk om te zien hoe de banken in heel Europa wederom over de ruggen van hun klanten zichzelf verrijken .....

  Gert Koning 03 augustus 2017 13:15:53

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed