Nieuws Binnenland

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel voor DSM

Donderdag 3 augustus 2017 15:28 Koersdoel naar 73,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor DSM verhoogd van 72,00 naar 73,00 euro bij handhaving van een Overwogen advies in reactie op de licht hogere outlook, die het bedrijf op 1 augustus afgaf bij de kwartaalrapportage.
Analist Sebastian Satz merkte daarbij op dat hij DSM één van de beste Europese chemiebedrijven vindt, die groei realiseert bij een redelijke prijs van het aandeel. Dit bleek volgens de marktvorser weer uit de resultaten over het tweede kwartaal met sterke volumegroei en margeverbetering, deels gerealiseerd door eigen maatregelen. Dat vertaalt zich bij Barclays in taxaties met een gemiddelde jaarlijkse groei van 7 procent voor de EBITDA in de jaren 2017 tot en met 2019.
Satz merkte op dat DSM voordeel heeft ondervonden van de appreciatie van de Zwitserse frank. Hij ziet, gezien de opgebouwde ervaring met goede acquisities, mogelijkheden voor nieuwe overnames.
Bij de verhoging van de outlook werd volgens de analist nauwelijks zorg uitgesproken over de lagere vitamineprijzen, wat het aandeel een stimulans heeft gegeven. Niettemin wordt het fonds nog steeds licht onder sectorgenoten gewaardeerd, ondanks een sterkere groei outlook.
Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM donderdag 0,3 procent lager op 64,82 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 03, 2017 09:28 ET (13:28 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed