*

Nieuws Binnenland

Financiers Strukton eisen meer grip - media

maandag 7 augustus 2017 07:25

Bouwer moet eigen RvC instellen.

(ABM FN-Dow Jones) De financiers van Strukton eisen meer grip op het bouwbedrijf. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag op basis van het jaarverslag van de bouwer.

Volgens de krant komt onder meer op aandringen van de huisbanken ABN AMRO, Rabobank en NIBC er nog dit jaar een eigen raad van commissarissen bij het bouwbedrijf. Een signaal volgens bronnen van het FD dat de financiers de teugels aanhalen.

"De banken hebben blijkbaar moeilijk gedaan. Ze willen dat er met een eigen rvc meer toezicht op Strukton zelf komt", aldus een kenner van de sector tegen de krant.

Verder is nieuwe financiering overeengekomen, maar slechts tot en met juni volgend jaar, aldus het FD. Dit bekent dat het bouwbedrijf al relatief weer vlot moet beginnen met onderhandelingen over een nieuwe financiering.

Strukton voldeed in het vierde kwartaal niet aan de oude bankconvenanten, zo werd door de bouwer aan de krant bevestigd.

Grootaandeelhouder Gerard Sanderink stak, zo werd op 12 december vorig jaar reeds bekend, 24 miljoen euro aan vers kapitaal en achtergestelde leningen in de bouwer. Ook verstrekte Sanderink een garantie om, indien nodig, het vermogen van Strukton met 30 miljoen euro te versterken.

Het jaarverslag van Strukton bevatte ook geen goedkeurende accountantsverklaring, maar een zogenoemde 'verklaring met beperking'.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 07, 2017 01:25 ET (05:25 GMT)