Nieuws Binnenland

Third Avenue verkoopt belang in BinckBank

Maandag 7 augustus 2017 14:00 Vermogensbeheerder geen vertrouwen in plannen Binck.
(ABM FN-Dow Jones) Third Avenue InternationalValue Fund heeft het belang in BinckBank volledig verkocht. Dit bleek uit een brief die de Amerikaanse vermogensbeheerder aan zijn aandeelhouders stuurde op 30 juni.
Third Avenue had bijna drie jaar lang een belang in de Nederlandse online broker, maar na meermaals contact te hebben gehad, zowel schriftelijke als verbaal, met het management en de raad van commissarissen van Binck werd het "meer dan duidelijk" dat Binck voor een strategie kiest die volgens Third Avenue vermoedelijk geen tevredenstellende resultaten voor aandeelhouders zal opleveren.
Third Avenue meent zelfs dat de strategische keuzes van het management van Binck "duidelijk inferieur" zijn aan andere strategische alternatieven die het bedrijf nog meer te bieden heeft. Het door Binck gekozen pad zal volgens Third Avenue "waarde vernietigend" zijn.
Al met al zag Third Avenue geen andere optie dan het belang in Binck te verkopen en sprak het van een "teleurstellende uitkomst" op vele niveaus.
Het register van de Autoriteit Financiële Markten toonde een laatste melding van Third Avenue in Binck van 2,88 procent op 10 oktober 2014. Daarmee kwam de Amerikaanse vermogensbeheerder onder de meldingsdrempel van drie procent, waardoor nieuwe verkopen niet meer gemeld hoefden te worden.
BinckBank liet maandag aan ABM Financial News weten niet te reageren op acties van individuele aandeelhouders.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 07, 2017 08:00 ET (12:00 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed