Nieuws Binnenland

Lagere omzet Ctac

Donderdag 10 augustus 2017 08:33 Outlook licht naar beneden bijgesteld.
(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in het eerste halfjaar van 2017 minder omzet behaald, terwijl de winstontwikkeling steeg, maar de outlook desalniettemin licht neerwaarts werd bijgesteld. Dit meldde de Bossche IT-dienstverlener donderdag voorbeurs.
"Het achterblijven van de omzet in het eerste kwartaal heeft zich tevens gemanifesteerd in het tweede kwartaal. Door de organisatie en inhuur van derden tijdig aan de lagere capaciteitsbehoefte aan te passen, is de winst en winstmarge in het eerste halfjaar van 2017 wel toegenomen", zei CEO Henny Hilgerdenaar in een toelichting op de cijfers.
De omzet daalde van 42,6 miljoen naar 40,5 miljoen euro, onder meer te wijten aan het uitstellen van een aantal projecten, zei het concern.
Het bedrijfsresultaat kwam in de eerste zes maanden van dit jaar 6,3 procent hoger uit op 1,1 miljoen euro. Onder de streep bleef evenwel een licht hogere nettowinst over van 0,8 miljoen euro, tegen 0,7 miljoen euro in dezelfde zes maanden vorig jaar.
De solvabiliteit van Ctac steeg van 38,8 procent eind december tot 39,0 procent aan het eind van het tweede kwartaal.
Outlook
Ctac stelde de outlook iets naar beneden bij. Waar eerder nog de verwachting werd uitgesproken dat het nettoresultaat "aanzienlijk" hoger zou uitkomen ten opzichte van 2016, zei Ctac donderdag dat het nettoresultaat dit jaar naar verwachting "hoger" zal uitvallen.
Het aandeel Ctac sloot woensdag 2,1 procent hoger op 3,86 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 10, 2017 02:33 ET (06:33 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed