Nieuws Binnenland

Basic-Fit ziet ruimte voor duizend extra clubs

Vrijdag 11 augustus 2017 11:15 Nog geen plannen voor uitbreiding in andere landen.
(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit ziet ruimte om in de landen waarin het actief is nog eens zo'n duizend nieuwe clubs te openen. Dit stelde CEO René Moos van Basic-Fit vrijdag tegenover ABM Financial News.
Basic-Fit opende 47 nieuwe fitness clubs in de eerste helft van 2017, zo werd vrijdagochtend bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers. In de tweede helft van het jaar wil Basic-Fit ruim vijftig clubs openen om aan de doelstelling van 100 clubs voor dit jaar te voldoen. CEO Moos stelde op koers te liggen met deze ambitie.
In een reactie op de halfjaarcijfers stelde Moos tegenover ABM Financial News dat er binnen de landen waarin Basic-Fit actief is, nog ruimte is voor de opening van circa duizend extra clubs. Met het huidige aanbod kan het totale aantal clubs van Basic-Fit daarmee uitkomen op ruim 1.500. Het bedrijf is momenteel actief in de Benelux, Frankrijk en Spanje.
Evenwel stelde Moos voorlopig niet van plan te zijn om uit te breiden naar nieuwe landen. "Uiteraard wordt er gekeken naar mogelijkheden in andere landen en we zullen zeker inspringen op kansen die zich voordoen, maar voor nu ligt de focus op de landen waarin we nu actief zijn", aldus de topman van Basic-Fit.
De resultaten van de uitbater van fitnessclubs uit het afgelopen halfjaar vielen lager uit dan analisten hadden voorzien, vooral omdat nieuwe clubs relatief laat open gingen. Moos verwacht dat dit in de tweede helft van het jaar eveneens het geval kan zijn. "Er staan wat nieuwe clubopeningen gepland voor het derde kwartaal, maar vooral in het vierde kwartaal zullen er veel clubs geopend worden." Dit betekent volgens Moos dat de resultaten uit deze clubs pas in het eerste kwartaal van 2018 volledig zichtbaar zullen zijn.
Op een rood Damrak koerste het aandeel Basic-Fit vrijdagochtend 4,8 procent lager op 15,83 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 11, 2017 05:15 ET (09:15 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven

Gerelateerde Expert Opinie

Alle Opinie's
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed