Nieuws Binnenland

Miljardenverlies probleembank Monte Paschi

Zondag 13 augustus 2017 14:32

SIENA (ANP) - De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena is in het tweede kwartaal op een verlies uitgekomen van 3,1 miljard euro, vooral vanwege enorme afschrijvingen op leningen waarvan het twijfelachtig is of die ooit terugbetaald zullen worden.

Het is het vierde kwartaal op rij dat de noodlijdende bank rode cijfers schrijft. Een jaar eerder wist het financiële concern nog een winst te boeken van 209 miljoen euro. Naast de afschrijving van meer dan 4 miljard euro op slechte leningen had de vierde bank van Italië ook te kampen met kosten voor de lopende herstructurering. Daarbij gaan duizenden banen verloren en worden honderden kantoren gesloten.

Vorige maand schoot de Italiaanse overheid Monte dei Paschi nog te hulp met een noodinjectie van 5,4 miljard euro, na goedkeuring door de Europese Commissie.


Reacties

  • Een goede investering lijkt mij geld te stoppen in een noodlijdende bank. Weg met dat soort instituten, privatiseren en nooit meer op vrije voeten, niet de werkvloer ontslaan, maar de beleidsmakers zelf!

    Huhhh 14 augustus 2017 09:18:34

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed