Nieuws Binnenland

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Maandag 14 augustus 2017 11:17 Koersdoel omlaag naar 17,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 20,00 naar 17,00 euro bij handhaving van Neutraal als advies.
De analisten van de Zwitserse bank merkten op dat de winkelketens Giant en Food Lion van het Belgisch-Nederlandse concern in de Verenigde Staten de meeste impact ondervinden van de nieuw geopende winkels van Lidl en de sterke uitbreiding van het aantal winkels van Aldi in het land.
Daarnaast ondervindt Ahold Delhaize in de Verenigde Staten hinder van intensieve prijscampagnes van Walmart en Kroger, zo stelden de marktvorsers.
De analisten merkten daarbij op dat de aanvullende synergieën van 250 miljoen euro uit de fusie tussen Ahold en Delhaize niet voldoende zullen zijn om investeringen in bescherming van marktaandeel te financieren, waarbij er in het licht van negatieve identieke volumes van Ahold USA, weinig operationele ruimte overblijft.
De analisten voorzien op de middellange termijn dan ook een significante daling van de EBIT-marges in de Verenigde Staten voor zowel Ahold als Delhaize.
De marktvorsers tekenden bij dit sombere beeld evenwel aan dat de Amerikaanse keten Hannaford van Ahold Delhaize het minst van alle winkelketens wordt getroffen door de sterkere concurrentie en als gevolg een betrouwbare winstmaker zou moeten kunnen blijven. Ook merkten ze op dat Albert Heijn in het sterk gefragmenteerde en hoog renderende Nederlandse supermarktlandschap zijn marktleiderschap kan consolideren.
De overname van Whole Foods door Amazon zal de marktstructuur niet dramatisch veranderen, veronderstellen de analisten.
UBS gaat er vanuit dat de fusiesynergieën zullen zorgen voor een groei van de winst per aandeel, voor een vrije kasstroom van 1,7 miljard euro en voor meer dan 10 procent aan rendement op kapitaalinvesteringen. De fundamentele waardering voor de lange termijn lijkt volgens UBS gepast en daarom wordt Houden als advies gehandhaafd.
Op een groene beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandagochtend 0,2 procent hoger op 16,84 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 14, 2017 05:17 ET (09:17 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed