Nieuws Binnenland

Een op drie huishoudens gebruikt Netflix

Vrijdag 18 augustus 2017 08:55

HOUTEN (ANP) - De opmars van Netflix en andere video on demand-diensten in Nederland is niet te stuiten. Netflix is inmiddels doorgedrongen tot een derde van van de huishoudens, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

Het zijn met name twintigers die massaal aan het bingewatchen zijn geslagen. Inmiddels kijken ze dagelijks zo'n 43 minuten naar online videodiensten. Gemiddeld wordt in Nederland 23 minuten per dag per op die manier naar films, series en documentaires gekeken. Dat was twee jaar geleden nog 11 minuten.

Netflix is met afstand het grootste platform voor video on demand in Nederland. In twee jaar tijd groeide het aantal abonnementen van 1,1 miljoen naar 2,3 miljoen. Op de gedeelde tweede plaats staan Videoland en RTL XL met beide ruim 300.000 abonnees. Amazon Prime komt vooralsnog niet echt van de grond in Nederland.


Reacties

  • "Gemiddeld wordt in Nederland 23 minuten per dag per op die manier naar films, series en documentaires gekeken." Films, series -en- documentaires... en dat in 23 minten.... ROTFL... Over zinloze statistieken gesproken.

    Mario 18 augustus 2017 11:54:06

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed