Nieuws Binnenland

Resultaten Ordina onder druk

Donderdag 24 augustus 2017 08:06 Omzetdruk door lager aantal medewerkers.
(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het tweede kwartaal van 2017 de resultaten onder druk zien staan, waarbij er wel weer groei werd gerealiseerd bij de overheid. Dit maakte de dienstverlener aan de ICT-sector donderdag voorbeurs bekend.
In het afgelopen kwartaal daalde de omzet op jaarbasis met 3,6 procent naar 84,7 miljoen euro. De druk op de omzet is volgens Ordina in grote mate toe te schrijven aan het lager aantal medewerkers ten opzichte van vorig jaar. Wel realiseerde Ordina weer groei bij de overheid voor het eerst sinds 2014, zowel in Nederland als in België en Luxemburg. In België en Luxemburg vlakte de omzetgroei in het tweede kwartaal iets af door een tijdelijk verhoogde beschikbaarheid.
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam in het afgelopen kwartaal uit op 2,7 miljoen euro tegen 3,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Hierdoor realiseerde Ordina een EBITDA-marge van 3,2 procent tegenover 4,2 procent een jaar eerder.
De netto cashpositie verbeterde van 0,1 miljoen euro ultimo tweede kwartaal 2016 naar 2,2 miljoen euro afgelopen kwartaal.
Volgens CEO Jo Maes van Ordina leidde de vereenvoudiging van de aansturing in het bedrijf in de afgelopen maanden tot verbetering. Daarnaast worden medewerkers continu bij- en omgeschoold om beter aan te sluiten op de gevraagde expertise in de markt, aldus Maes. Het bedrijf meldde verder de overheadreductie in Nederland nagenoeg te hebben afgerond.
Het aandeel Ordina sloot woensdag 1,5 procent hoger op 1,61 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 24, 2017 02:06 ET (06:06 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed