*

Nieuws Binnenland

Eurocommercial boekt hoger resultaat

vrijdag 25 augustus 2017 08:51

Vastgoedfonds verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedfonds Eurocommercial Properties heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2016/2017 een hoger direct resultaat geboekt, met name vanwege een sterke stijging van de huurinkomsten en vastgoedwaarden. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

CEO Jeremy Lewis spreekt van een succesvol jaar, waarbij Eurocommercial sterke verhogingen van zowel de huurinkomsten als vastgoedwaarden realiseerde, wat resulteerde in recordwinsten.

Eurocommercial boekte in het vierde kwartaal een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 27,1 miljoen euro, versus 25,5 miljoen euro een jaar eerder.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 87,5 miljoen euro, tegenover 58,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee noteerde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat op 114,6 miljoen euro, in vergelijking tot 83,7 miljoen euro een jaar eerder.

Jaarcijfers

Over het hele gebroken boekjaar realiseerde het vastgoedconcern een direct en indirect resultaat van achtereenvolgens 108,0 miljoen en 152,7 miljoen euro, resulterend in een totaal resultaat van 260,8 miljoen euro. De huurinkomsten stegen het afgelopen boekjaar 3,7 procent van 179,4 miljoen euro vorig jaar naar 186,0 miljoen euro het afgelopen boekjaar.

Ultimo juni vertegenwoordigde de leegstand in de totale portefeuille circa 0,5 procent van de huuropbrengsten.

Outlook

Eurocommercial meldde zich in het huidige boekjaar te blijven concentreren op Frankrijk, Italië en Zweden, terwijl wordt gekeken naar mogelijke acquisities in Zwitserland en België.

Daarnaast voorziet Eurocommercial een bescheiden opkomende inflatie en spreekt het vastgoedfonds van een verbetering van de retailvooruitzichten en een verbetering van Europese economieën.

Een concrete outlook werd vrijdag niet gekwantificeerd. Het vastgoedfonds stelt verder een dividend voor van 2,10 euro per aandeel, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van het dividend van 2,05 euro vorig jaar.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag op een rood Damrak 0,5 procent hoger op 34,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 25, 2017 02:51 ET (06:51 GMT)