*

Nieuws Binnenland

ProSiebenSat.1 waarschuwt voor tegenwind op advertentiemarkt

maandag 28 augustus 2017 22:48

Outlook 2017 gehandhaafd door mediabedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse ProSiebenSat.1 heeft maandag gewaarschuwd voor een tegenzittende advertentiemarkt, ondanks een "veelbelovende" start van het kwartaal.

Op basis van de laatste indicaties voor tv-advertenties voor september verwacht ProSieben in het derde kwartaal een circa 5 procent lagere omzet op jaarbasis bij de Duitstalige tv-activiteiten. In het derde kwartaal van 2016 lag deze omzet nog op 472 miljoen euro.

Voor het vierde kwartaal rekent het mediabedrijf wel op verbetering van de advertentiemarkt, maar desalniettemin zal deze vermoedelijk niet weten te voldoen aan de eerder afgegeven bandbreedte van een groei van 1,5 tot 2,5 procent. Naar verwachting is de markt voor Duitse tv-reclame volgend kwartaal gelijk aan die in de laatste drie maanden van 2016. Desalniettemin zou de omzet in heel 2017 toch met enkele procenten kunnen groeien, denkt de onderneming.

Ondanks de tegenwind denkt ProSiebenSat.1 in het derde kwartaal nog altijd een groepsomzet te genereren die ongeveer 5 procent hoger zal uitvallen dan een jaar eerder, toen deze op 857 miljoen euro lag. Daarbij mikt het Duitse mediabedrijf op een aangepaste EBITDA die ongeveer gelijk zal zijn aan de 202 miljoen euro een jaar eerder.

Heel 2017 zal voor de groep een omzet opleveren die naar verwachting "tenminste" een hoog enkelcijferige groei laat zien ten opzichte van 2016. De aangepaste EBITDA en de aangepaste nettowinst zullen hoger uitkomen dan een jaar eerder, denkt ProSieben.

Aan het eerder aangekondigde dividendbeleid bracht het mediabedrijf geen wijzigingen aan.

Het aandeel ProSiebenSat.1 sloot maandag een half procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 28, 2017 16:48 ET (20:48 GMT)