Nieuws Binnenland

Hoger resultaat ASR Nederland

Woensdag 30 augustus 2017 07:46 Solvabiliteit verbeterd.
(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft in de eerste zes maanden van 2017 een hoger operationeel resultaat geboekt, terwijl de solvabiliteit verbeterde. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend.
"Na een sterk eerste kwartaal ben ik trots dat we ook in het tweede kwartaal een heel goed resultaat met een solide kapitaalgeneratie hebben neergezet", zei bestuursvoorzitter Jos Baeten van ASR Nederland in een toelichting.
Het operationeel resultaat steeg met bijna 29 procent tot 385 miljoen euro. Volgens Baeten werd die stijging door alle bedrijfsonderdelen gedragen. "Het operationeel rendement op het eigen vermogen bedraagt ruim 17 procent en laat zien dat wij ons kapitaal winstgevend inzetten", zei de bestuursvoorzitter verder.
Het nettoresultaat liep op jaarbasis met ruim 4 procent op tot 397 miljoen euro.
De Solvency II-ratio van ASR verbeterde naar 194 procent, wat een stijging van 5 procentpunt betekende in de eerste helft van het jaar. Eind 2016 stond de solvabiliteitsratio op 189 procent.
Overweging extra inkoop aandelen
ASR Nederland overweegt om boven de eerder afgegeven toezegging maximaal tot nog eens 100 miljoen euro aan aandelen in te kopen bij een eventuele finale plaatsing van het resterende belang van de Nederlandse Staat, die mogelijk in de tweede helft van dit jaar plaats vindt.
"Dit voornemen is afhankelijk van op dat moment geldende marktomstandigheden en een onverminderd sterke solvabiliteit", aldus de verzekeraar.
Het aandeel ASR Nederland sloot dinsdag 3,6 procent lager op 31,26 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 30, 2017 01:46 ET (05:46 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed